Circuit Spania

Informatii generale

In Maroc, contrastul de lumini, culori si peisaje se amesteca cu o istorie ale carei origini se pierd in negura vremurilor. Fenicieni, cartaginezi, berberi, romani, bizantini, vandali si arabi, toti si-au lasat amprenta pe aceste pamanturi exotice si legendare.
Casablanca, cel mai mare oras si port al Marocului, este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii.
Aproape totalitatea comertului exterior al Marocului se efectueaza prin acest oras, ce are unul dintre cele mai mari porturi din lume. Cerealele, pielea, lâna si fosfatii sunt principalele articole de comert. Printre ramurile industriale importante din acest oras se numara: pescuitul si prelucrarea pestelui, materialale de constructii, producerea sticlei, prelucrarea tutunului, s.a. De asemenea aici îsi au locul cele mai mari universitati si monumente nationale, printre care Universitatea Hassan II si Marea Moschee Hassan II.
Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. În 1907 Casablanca a fost ocupata de catre Franta. Sub administratie franceza s-a dezvoltat rapid, iar partea moderna a orasului s-a construit în jurul unei suburbii pe nume Moorish. În timpul celui de al II-lea razboi mondial, Casablanca a fost unul dintre cele trei mari puncte de debarcare în timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii. Orasul a fost locul unde în ianuarie 1943, Presedintele Statelor Unite, Roosevelt si prim-ministrul al Regatului Unit, Winston Churchill, s-au întâlnit si au hotarât ca tarile lor sa lupte pâna la capitularea neconditionata a puterilor Axei.
Casablanca se bucura de o clima blânda, cu plajele la Oceanul Atlantic, magazinele luxoase, având unul dintre cele mai mari bazare din lume.
La poarta dintre două continente, Europa şi Africa, un promontoriu păzeşte contopirea Mediteranei în Atlantic. Este micul teritoriu britanic din coasta spaniolă, pe care marile puteri ale lumii şi l-au disputat pentru cheia sa de aur: strâmtoarea Gibraltar. Aproape de întâlnirea cu Oceanul Atlantic, Marea Mediterană are un popas de-a lungul coastei spaniole. Înainte de strâmtoarea ce desparte două continente, Europa şi Africa, natura se reazemă pe stânca Gibraltarului – piatra semeaţă în jurul căreia s-a creat un mic stat. Legenda spune că însuşi Hercules a creat strâmtoarea, în cea de-a zecea dintre cele 12 munci ale sale. Trimis să-i ia cireada lui Geryon, uriaşul cu trei trupuri, Hercules şi-a croit loc prin munte despărţind pământul şi unind apele. Maurii au ridicat pe acest promontoriu fortăreaţa pe care au cucerit-o apoi spaniolii, iar peste secole slăbiciunea monarhiei iberice le-a permis englezilor să devină stăpânii Gibraltarului. Era începutul anilor 1700, iar supuşii Coroanei britanice n-au mai plecat de atunci. Aveau, în sfârşit, acces la Marea Mediterană, iar Africa era la doar 13 kilometri distanţă. 

;

Circuit Spania: < (< nopti) - Adulti: 2,Copii: