Circuit China

Informatii generale

China are multe atractii istorice de oferit, cum ar fi faimosul Oras Interzis, Marele Zid sau Armata de Teracota. In ultimii ani China a suferit un proces de modernizare rapida, in conditiile in care Partidul Comunist a descentralizat procesul de luare a deciziilor la nivel economic si a pus accent pe comertul exterior pentru o economie deschisa. Ambitiosul oras Shanghai, dar si alte orase din China, sunt o dovada vie a procesului de transformare prin care trece tara.
Turismul a crescut si el desi vizitarea tuturor atractiilor de top din China este mai degraba epuizanta, daca e sa luam in considerare marimea ei insa merita.
Pudong este un cartier din Shanghai, aflat pe malul estic al raului Huangpu, care s-a dezvoltat drept centru financiar si comercial al Chinei. Orizontul este strajuit aici de zgarie nori mareti, care au aparut pe locul unde acum 20 de ani existau in majoritate numai terenuri agricole. Printte constructiile gigantice se numara Turnul Perla Orientului, Centrul Financiar, cladirea Jin Mao si Turnul Shanghai.
Orasul Interzis este aflat in centrul orasului Beijing, Orasul Interzis este cel mai mare palat din lume, care se intinde pe mai mult de 72 de hectare. Construit intre anii 1406 si 1420, complexul de palate este alcatuit din 980 de cladiri cu 8707 camere, inconjurate de un sant adanc de 6 metri si de un zid inalt de 10 metri. 24 de imparati au domnit peste China, timp de aproape 5 secole, din Orasul Interzis, pana la abdicarea lui Puyi, ultimul imparat al Chinei. In zilele noastre, Orasul Interzis este muzeu si reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice din China.
Marele Zid Chinezesc a fost construit, reconstruit si intretinut intre secolul 5 i.e.n. si secolul 16, pentru a proteja granita de nord a Imperiului Chinez de atacurile triburilor nomade din nord. Majoritatea zidului existent a fost construit in timpul Dinastiei Ming (1368-1644 e.n.). Marele Zid este in unele locuri intr-o stare excelenta, iar in altele, este o ruina. Cea mai populara parte a sa se afla la Bādálǐng. Restaurate dar mai putin turistice sunt si partile Sīmǎtái si Jīnshānlǐng.
Templul Cerului sau Altarul cerului este un complex de clădiri taoiste în sudul Beijingului. Acesta era vizitat de către împărații dinastiilor Ming și Qing pentru ceremonii anuale de rugăciune către Cer pentru o recoltă bună. Este privit ca un templu taoist, deși venerarea Cerului în special de către împărat datează dinaintea taoismului. 

;

Circuit China: < (< nopti) - Adulti: 2,Copii: