Circuit SUA

Informatii generale

Orașul New York este cel mai populat oraș din Statele Unite, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Este situat în statul New York, prescurtat NY și are statutul de cel mai mare oraș al Statelor Unite încă din 1790, fiind de asemenea și primul oraș capitală al statului și locul de numire a lui George Washington ca primul președinte al Statelor Unite. De mai bine de un secol a fost unul din centrele mondiale importante de comerț și finanțe. New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante orașe din lume datorită influenței sale globale din mass-media, educație, divertisment, artă și modă. Orașul este de asemenea și un centru important al afacerilor externe,găzduind sediul Organizației Națiunilor Unite.
New York este împărțit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island. Cu peste 19,2 milioane de rezidenți pe o arie de 830 km², New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite.
Multe dintre cartierele și monumentele orașului au o popularitate foarte mare în întreaga lume. Statuia Libertății primea milioanele de emigranți ce veneau în America la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui de-al XX-lea. Strada Wall Street din Manhattan este un centru financiar important încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, si este sediul bursei americane New York Stock Exchange. Orașul găzduiește de asemenea unele dintre cele mai înalte clădiri din lume, incluzând Empire State Building.
Washington este un stat al Statelor Unite ale Americii, situat în așa numita zonă a Pacificului de Nordvest a Statelor Unite continentale. Statul a fost denumit după George Washington, întâiul președinte al Statelor Unite. Capitala statului esteOlympia, dar cel mai mare oraș este Seattle. Conform recensământului din 2000, populația statului era de aproximativ 5,9 milioane în timp ce populația activă era de 3,1 milioane. Locuitorii statului Washington sunt numiți "Washingtonians" (cu o accentuare pe a treia silabă, care este pronunțată aidoma cuvântului englez "tone").
Statul Washington nu trebuie confundat cu Washington, D.C., capitala federală a națiunii. În mod practic, orașul este adesea denumit simplu D.C., iar statul este adesea numit Washington State.
Cascada Niagara s-a format in urma cu 12.000 de ani, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. De atunci, eroziunea a impins usor cascada aproximativ 11 km in amonte, formand defileul Niagara. In prezent, partea canadiana se retrage aprox. 1.5 m/ an, iar partea americana 15 cm/ an (partea canadiana se erodeaza mai rapid intrucat aduce mai multa apa.
Philadelphia este cel mai mare oras din Pennsylvania. Cu o populatie de 1. 500 000, este cel de-al doilea oras ca marime de pe coasta de est a Statelor Unite si al cincilea dupa numarul locuitorilor sai din S.U.A.
Philadelphia este unul dintre cele mai vechi si mai importante orase istorice din Statele Unite. Pentru o perioada din secolul al XVIII-lea, orasul a fost cea de-a doua capitala si cel mai populat oras din Statele Unite ale Americii, devansand New York si Boston prin importanta sa politica si sociala. La sfarsitul secolului al XIX-lea, orasul era recunoscut drept „Atelierul Americii”, deoarece fabricile de bumbac si a masinariilor pe baza de aburi , manufactura textilelor au condus tara spre Revolutia Industriala.
In prezent,  sistemul de sanatate, educatia si tehnologia medicala, industriile de servicii precum turismul, finantele si serviciile legale si de asigurari sunt vectorul economiei orasului.
Multe dintre cele mai faimoase atractii ale orasului si ale tarii se afla in centru (Orasul Central):  Parcul National Istoric al Independentei, Clopotelul Libertatii (Liberty Bell), Sala Independentei (unde in 1776 a fost semnata Delaratia de Independenta) si Centrul Constitutiei, in onoarea Constitutiei Statelor Unite. 

;

Circuit SUA: < (< nopti) - Adulti: 2,Copii: